Τους 110.000 αναμένεται να φτάσουν φέτος οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια στα Χανιά. Μόνο χθες πέρα από τα δύο προγραμματισμένα κρουαζιερόπλοια, ήλθε και ένα τρίτο το MSC Simfonia ερχόμενο από το Σπλιτ της Κροατίας με 2.415 άτομα επιβάτες και 737 άτομα πλήρωμα.
Στο λιμάνι της Σούδας έδεσε και το «Τhomson Dream» προερχόμενο από Ρόδο με 1.571 επιβάτες και 634 άτομα πλήρωμα , ενώ ανοικτά του Ενετικού λιμανιού έμεινε το «Αzamara Quest». Και τα τρία κρουαζιερόπλοια αναχώρησαν το απόγευμα, το MSC Simfonia για το Κατάκολο Ηλείας και τα «Τhomson Dream» και «Αzamara Quest» για τον Πειραιά.
Σύμφωνα με στοιχεία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Κ. Μανωλικάκη και της διευθύντριας Στέλλας Μανιουδάκη από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα «έχουν ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Σούδας 33 πλοία που έχουν φέρει στην πόλη μας 44.074 επιβάτες και 20.065 άτομα πλήρωμα. Για το επόμενο διάστημα μέχρι τέλους της τουριστικής περιόδου αναμένονται περίπου 48 πλοία και ο αναμενόμενος συνολικός αριθμός επιβατών για το 2017 υπολογίζεται να υπερβεί τα 110.000 άτομα.
Από τα πλοία που έχουν ελλιμενιστεί φέτος, άλλα έχουν προσεγγίσει πρώτη φορά στο λιμάνι της Σούδας και άλλα έχουν ελλιμενιστεί αρκετές φορές. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν έλθει πλοία εταιρειών κρουαζιέρας όπως η CELESTYAL CRUISES, Voyages to Antiquity, PHOENIX REISEN, REGENT SEVEN SEAS CRUISES, PULLMANTUR CRUISES, TUI , PRINCESS CRUISES, P&O CRUISES, MSC, κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους πράκτορες ο αναμενόμενος αριθμός στο αγκυροβόλιο έξω από το λιμάνι Χανίων είναι συνολικά για το έτος περίπου 8 πλοία. Κάποια από αυτά, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών συνηθίζεται να ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Σούδας. »
.haniotika-nea