Συνέχιση του προγράμματος της δωρεάν μεταφοράς – μετακίνησης των άπορων φοιτητών το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 αποφασίστηκε μετά από συναντήσεις – συσκέψεις στην Περιφέρεια Κρήτης.

Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα αστικά, υπεραστικά ΚΤΕΛ του νησιού, και τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (Πανεπιστήμιο-Πολυτεχνείο-ΤΕΙ Κρήτης).
Τις συσκέψεις συγκάλεσε στη Περιφέρεια η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη με εκπροσώπους των ακαδημαϊκών ιδρυμάρων και των ΚΤΕΛ.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, »στις συσκέψεις η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου είχε προσκαλέσει και συμμετείχαν: από τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού, από το Πολυτεχνείο Κρήτης ο Άρης Μελετίου, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης η Μαρία Παπαδογιαννάκη και Μαρία Βουλγαράκη, από το ΑΤΕΙ Κρήτης ο Αντώνης Παντελάκης ενώ από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου ο Μανόλης Χαχλιούτης, το αστικό-υπεραστικό ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων ο Γιώργος Χατζηδάκης, από το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου ο Καλλέργος Βουλγαράκης, από το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων ο Γιάννης Καρτάκης, το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης ο Γιάννης Καψανάκης καθώς επίσης τα υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Πρόνοιας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, Δημήτρης Μιμής και Κατερίνα Κασσαπάκη.
Το πρόγραμμα της δωρεάν μεταφοράς-μετακίνησης των ευπαθών οικονομικά φοιτητών υλοποιείται στα πλαίσια εφαρμογής του κοινωνικού προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ και τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού». Η κα. Βρέντζου ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ της Κρήτης για συνεργασία τους στην υλοποίηση του σημαντικού κοινωνικού προγράμματος ανέφερε ότι «οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης προσβάλλουν ακόμα περισσότερο τους φοιτητές και ευρύτερα τις οικογένειες τους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών μέσω του κοινωνικού προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία στο νησί αποτελεί σημαντική παρέμβαση και ευχαριστούμε τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ για την συνεργασία» και πρόσθεσε: «Οι κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης προάγουν την κοινωνική συνοχή και συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας στη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας και συμβάλλουν στη βιοποριστική ανακούφιση, στην κοινωνική ενσωμάτωση και στην αντιμετώπιση του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού».
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του νησιού ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ για την συνεργασία και την προσφορά που ανακουφίζουν οικονομικά σε μεγάλο βαθμό τους ευπαθείς οικονομικά φοιτητές και τις οικογένειες τους.