Κλιμάκιο με δύο ειδικούς επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου πραγματοποίησε ελέγχους χθες και προχθές σε επιχειρήσεις του νομού, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΚΡ.
Στο στόχαστρο η μη τήρηση αμοιβής και η αδήλωτη εργασία και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν, αφού καταγράφηκε σωρεία παραβάσεων, ενώ σε μία περίπτωση απειλήθηκε και η σωματική ακεραιότητα των ελεγκτών, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου αναφέρει:
«Στις 4 και 5 Ιουλίου 2017, Κλιμάκιο με δύο Ειδικούς Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα, σε συνεργασία με το Κέντρο μας, διενήργησαν ελέγχους σε Επιχειρήσεις του Νομού για την εφαρμογή της τήρησης αμοιβής και αδήλωτης υποκρυπτόμενης (μαύρης) ανασφάλιστης εργασίας.
Δυστυχώς οι φόβοι του Κέντρου μας επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο.
΄Οχι μόνο βρέθηκε σωρεία παραβάσεων, αλλά και σε μία περίπτωση, απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα του κλιμακίου μας, που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνταξη του ειδικού φύλλου ελέγχου. Καταγγείλαμε το γεγονός, ζητήσαμε και μας δόθηκε η συνδρομή τους στους επόμενους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν.

Καταγγέλλουμε το παραπάνω περιστατικό και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και κανένας τραμπούκος δεν θα μας σταματήσει.
Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, θέλει να ευχαριστήσει τους Ειδικούς Επιθεωρητές που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στον Νομό μας, για το σθένος και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν καθημερινά, προκειμένου να ελεχθούν και να τιμωρηθούν οι παραβάσεις στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται τη σημερινή κρίση στον βωμό του κέρδους σε βάρος των εργαζομένων, που πιέζονται να δέχονται μισθούς πείνας και ανασφάλιστης εργασίας με τον φόβο της ανεργίας.

Καλούμε την πολιτεία να συνεχίσει τους ελέγχους για την καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας».

Καταδικάζει το περιστατικό το Σωματείο Εστίασης
Το περιστατικό με τον προπηλακισμό ελεγκτή καταδικάζει με ανακοίνωση του το Σωματείο Εστίασης Ρεθύμνου, που αναφέρει: «Το ΔΣ αλλά και τα μέλη του σωματείου εστίασης αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε ότι μεμονωμένα περιστατικά και ατυχείς χειρισμοί στην διάρκεια ελέγχων από κλιμάκια υπηρεσιών σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το φιλόξενο και φιλότιμο επιχειρείν του τόπου μας».

goodnet