Η γραφική Αγία Πελαγία είναι χτισμένη γύρω από ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, σε έναν αμμώδη κόλπο, 22 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Η μοναδική τοποθεσία σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από την ησυχία και συγχρόνως από την εύκολη πρόσβαση σε μεγάλη πόλη.

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς του Ηρακλείου.

Η καθαρή θάλασσα, η προστατευμένη από τους ανέμους παραλία, και οι παροχές που μπορείτε να βρείτε εκεί, την καθιστούν ως μια από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες.

Η νυχτερινή ζωή δεν είναι έντονη εδώ αλλά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά και διεθνή εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ, όλα με υπέροχη θέα στον κόλπο όπου μπορείτε να παρατηρείτε τις παλιές, αγκυροβολημένες ψαρόβαρκες και τους ψαράδες να ετοιμάζουν τα δίχτυα τους.

Σχετική εικόνα

Αν κάποιος προχωρήσει παραλιακά κατά μήκος της παραλίας της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου θα φτάσει στο άκρο της παραλίας εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται το μικροσκοπικό εκκλησάκι της ευρέσεως της εικόνας της Αγίας Πελαγίας μέσα στο μικρό σπήλαιο. Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι εκεί τελειώνει και κάθε τι το ενδιαφέρον στην περιοχή του κόλπου της Αγίας Πελαγίας. Αν όμως κάποιος κάνει τον κόπο και προχωρήσει βορειοανατολικά από το μονοπάτι που υπάρχει εκεί θα δει ότι η πορεία του συνεχίζεται με κατεύθυνση το μεγάλο ξενοδοχείο Capsis που δεσπόζει στην περιοχή. Κι ενώ το μονοπάτι εισέρχεται στον ιδιωτικό χώρο του ξενοδοχείου λίγο πριν την είσοδό του σε αυτό διακλαδίζεται και συνεχίζει πάνω στην κόψη του γκρεμού πάνω από τη θάλασσα και έξω από την περίφραξη του ξενοδοχείου. Εκεί στο τέλος του μονοπατιού η πορεία κόπτεται απότομα στο βράχο και φτάνουμε στο πιο καλά κρυμμένο μυστικό της περιοχής που είναι μια μοναδικής ομορφιάς μικρή παραλία με υπέροχη αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο παραλίες μια πραγματικά μικροσκοπική και μία μεγαλύτερη. Η περιοχή αυτή ονομάζεται από τους ντόπιους Φυλακές.

Φωτογραφία του χρήστη Άγνωστη Κρήτη - Unknown Crete.

Σχετική εικόνα

Φωτογραφία του χρήστη Άγνωστη Κρήτη - Unknown Crete.

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια πελαγια ηρακλειο ψαρομουρα

 


Περικυκλωμένη από βουνά και λόφους, η Αγ. Πελαγία βρίσκεται στη μέση της Κρήτης και είναι έτσι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή αλλά και ολόκληρο το νησί. Αποτελεί την κατάλληλη συνταγή για χαλαρωτικές και αυθεντικά παραδοσιακές διακοπές στην Κρήτη, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.  

Σχετική εικόνα